Administracija straha

Bećir Vuković


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x21

Broj strana:72

ISBN:978-86-523-0187-4

Povez:Broš


Cena:510 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:357 din.


Nova knjiga pesama Bećira Vukovića.
Knjiga pesama Administracija straha govori o različitim evropskim gradovima  i o različitim modernim fenomenima od straha do usamljenosti, od otuđenosti do izmeštenosti.
Pokazujući raznovrstan i uzbudljiv svet u neprestanoj promeni i previranjima, Vukovićeva knjiga pesama istrajno svedoči o istorijskim, socijalnim, političkim ili ideološkim uzrocima straha koji je postao sastavni deo iskustva moderne jedinke.
Otuda Vukovićeva slika modernog sveta poprima oblike kafkijanskog košmara u kome su krivice jedinke stalne i neopozive, procesi u toku, ali uvek nejasni, dok su preteće senke jedina izvesnost sa kojom moderni junak može da računa.
U izrazito modernom toku Vukovićeve poezije oživljavaju potisnuti junaci i prostori, težnja za otkrićem nove i drugačije stvarnosti, ali i iskustvo usamljenosti, odbačenosti, marginalizacije, kontrole i nadzora.
Preispitujući individualna iskustva i socijalna ograničenja, Vuković istražuje raspon od autentičnosti socijalne margine, na kojoj otkriva boeme i lunatike, do mogućnosti autentične pobune u savremenom svetu.

O autoru

Bećir Vuković

Bećir Vuković (Kolašin, 1954), pesnik. Studirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu opštu i jugoslovensku književnost. Knjige pesama: Čisto stanje (1980), Zidovi koji rastu (1983), Mefistovo seme (1985), Potpis svilenim gajtanom (1989), Igralište (1992), Crna umetnost (1994), Lov u nejasnom (izabrane pesme, 1997), Federalni posed (2002), Igračke propasti (2005), Duh parka (2008), Nečitač (2009), Crna umetnost (izabrane pesme, 2010). Knjiga političkih članaka: Što ste zinuli (2004). Priredio je antologiju Bože pravde (srpske narodne pesme, besede, himne, članci;... više informacija »

Za nastavak čitanja

Administracija straha

Administracija straha


Nova knjiga pesama Bećira Vukovića. Knjiga pesama Administracija straha govori o različitim evropskim gradovima  i o različitim modernim...
više informacija »