Džojsov učenik

Drago Jančar


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:116

ISBN:978-86-523-0075-4

Povez:Tvrdi


Cena:640 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:448 din.


Najpoznatija knjiga Draga Jančara.
Priče u koje je stao ceo XX vek. Snažne i sugestivne priče o životu sa istorijom i politikom, o tajanstvenim preokretima i o tome kako je ponekad tanka granica između lepote i ljubavi i užasa i zločina.
O čudesnoj sudbini Džojsovog učenika, o Pavelićevoj fasciniranosti korpom punom ljudskih očiju, o jednoj istrazi u Titovoj JNA, o tajanstvenoj slici iz Kastilje, o belom ruskom emigrantu koji ne uspeva da pobegne od istorije, o jednoj avanturi u Njujorku, o ljubavi i zločinu, o strasti i grehu.

Nagrada „Stefan Mitrov Ljubiša“

O autoru

Drago Jančar

Drago Jančar (Maribor, 1948), romansijer, pripovedač, dramski pisac, esejist. Najprevođeniji savremeni slovenački pisac. Redovni je član Slovenačke akademije nauka i umetnosti. Studirao je pravo, radio kao novinar i filmski dramaturg. Najvažnije knjige: Galiot (roman, 1978), O bledom zločincu (priče, 1978), Severna svetlost (roman, 1980), Veliki briljantni valcer (drama, 1985), Smrt Marije Snežne (priče, 1985), Posle Godoa (drama, 1988), Klementov pad (drama, 1988), Dedal (drama, 1988), Terra incognita (eseji, 1989), Sećanje na Jugoslaviju (esej, 1991), Pogled anđela (priče,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Te noći sam je video

Te noći sam je video


Novi roman vodećeg savremenog slovenačkog pisca. Uzbudljiv roman o ljubavi, lepoti i strasti, i o Veroniki Zarnik, ženi retke lepote i...
više informacija »
Džojsov učenik

Džojsov učenik


Najpoznatija knjiga Draga Jančara. Priče u koje je stao ceo XX vek. Snažne i sugestivne priče o životu sa istorijom i politikom, o tajanstvenim...
više informacija »