Izranjanje

Veselin Marković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:344

ISBN:978-86-523-0243-7

Povez:Tvrdi


Cena:860 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:602 din.


Jedan od najznačajnijih romana srpske književnosti objavljenih u XXI veku ponovo pred čitaocima.
Nagrađivan i prevođen, roman Izranjanje predstavlja moćnu i razgranatu priču u kojoj junak pokušava da rekonstruiše vlastita sećanja kako bi odgonetnuo veliku tajnu svog života.
Uzbudljiva potraga za vlastitim sećanjima i potisnutim iskustvom.
Izranjanje na izuzetan način pripoveda o bolesti kao metafori pojedinca i o bolesti kao metafori društva. Težište svog interesovanja ovaj roman preseljava sa spoljne egzistencije, sa lako uočljive ravni stvarnosti, na unutrašnji prostor egzistencije, tamo gde se stvari teško vide i još teže razumeju, u prostor najvećih ljudskih drama i najozbiljnijih konflikata.
Ispitujući na sugestivan način unutrašnji, psihološki život savremenog čoveka, Marković pripoveda o detinjstvu i odrastanju, o traumama i nasilju, o stvarnoj i umišljenoj bolesti, o hipnozi i reinkarnaciji.

Vitalova nagrada za knjigu godine

O autoru

Veselin Marković

Veselin Marković (Beograd, 1963), romansijer, pripovedač i esejist. Diplomirao je Jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je sledeće knjige: Šta propuste oni koji umru u snu (knjiga pripovedaka, 1992), Marsel Prust i drugi realisti (studija, 1996), Preimućstva kruga (knjiga pripovedaka, 2001), Izranjanje (roman, 2001), Mi različiti (roman, 2010) i Uporedni svetovi (studija o Vladimiru Nabokovu, 2011). Markovićeva proza objavljivana je u... više informacija »

Za nastavak čitanja

Mi različiti

Mi različiti


Jedan od najznačajnijih romana savremene srpske književnosti. Uzbudljiva knjiga o neobičnim i neočekivanim događajima i slučajnostima koje iz...
više informacija »
Izranjanje

Izranjanje


Jedan od najznačajnijih romana srpske književnosti objavljenih u XXI veku ponovo pred čitaocima. Nagrađivan i prevođen, roman Izranjanje...
više informacija »