
Ivana Vasiljević
Biblioteka:Znakovi
Žanr:Eseji
Format:14x21
Broj strana:96
ISBN:978-86-523-0213-0
Povez:Tvrdi
Cena:760 din.
Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:532 din.
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali tehnologija i proizvodi, kako su se osvajali novi prostori, kako su nastajala otkrića koja su ispunila i promenila istoriju i svakodnevicu privatnog života.
O najpoznatijim vrstama čokolade, najznačajnijim proizvođačima i najboljim čokolaterijama.
Knjiga o istoriji jedne strasti, jednog ukusa i jednog umeća.
O autoru

Ivana Vasiljević (Novi Sad, 1955), doktor tehničkih nauka s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u oblasti konditorske industrije. Završila je Prirodnomatematički fakultet u Novom Sadu, gde je i magistrirala iz oblasti hemije. Tokom profesionalne karijere radila je na poslovima rukovodioca laboratorije, komercijalnog i generalnog direktora u Fabrici biskvita „Jaffa“ iz Crvenke, kao i na poslovima direktora prodaje i marketinga, strategije i razvoja u koncernu „Bambi“ iz Beograda. Od 2008. godine radi kao direktor laboratorije „A BIO TECHLAB“ iz Sremske Kamenice. Ivana... više informacija »
Za nastavak čitanja

Kratka istorija čokolade
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali tehnologija i proizvodi, kako su se osvajali novi prostori, kako...
više informacija »