Posmrtna maska

Laslo Blašković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:152

ISBN:978-86-523-0064-8

Povez:Tvrdi


Cena:760 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:532 din.


Novi roman Lasla Blaškovića, jednog od vodećih savremenih srpskih pisaca, dobitnika nagrada „Stevan Sremac“ i „Borislav Pekić“.
Posmrtna maska je savremeni pikarski roman. Polazeći od Novog Sada kao stajne tačke koja se neprestano napušta i kojoj se neprestano vraća, junak ovog romana, kao nekakav moderni nomad, u prizorima i događajima, iskustvima i otkrićima u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Grčkoj ili u SAD pokušava da prepozna i ispripoveda najuzbudljivija iskustva modernog sveta i vlastitog života.
Pisan u proteklih nekoliko godina, novi roman Lasla Blaškovića odlikuju uzbudljiva priča, autentična egzistencijalna snaga pripovedanja, lucidni uvidi i jezička atraktivnost.
Posmrtna maska je roman koji će izazvati čitanja i tumačenja, podsećanja i prepoznavanja, otkrića i uzbuđenja.

O autoru

Laslo Blašković

Laslo Blašković (Novi Sad, 1966), pesnik, romansijer, pripovedač, esejista. Romani: Svadbeni marš (1997), Mrtva priroda sa satom (2000), Madonin nakit (2003), Adamova jabučica (2005), Turnir grbavaca (2007). Za roman Svadbeni marš Blašković je dobio Nagradu Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, za roman Madonin nakit dobio je Nagradu Fonda „Borislav Pekić“, za roman Adamova jabučica dobio je Nagradu SANU iz Fonda „Branko Ćopić“ za najbolju knjigu godine, a za roman Turnir grbavaca dobio je Nagradu „Stevan Sremac“ za proznu knjigu godine. Blaškovićev roman... više informacija »

Za nastavak čitanja

Prasvršetak

Prasvršetak


Nova knjiga pesama jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pesnika. Narativne, pronicljive i jezički smele pesme o iskustvima modernog čoveka...
više informacija »
Razbrajalica

Razbrajalica


Novi roman Lasla Blaškovića. Velika priča o Novom Sadu. Junaci izuzetnih sudbina. Priča raskošnog jezika i pesničke snage. Uzbudljiva priča i...
više informacija »