Prošlost nikad ne prođe

Veselin Marković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:128

ISBN:978-86-523-0238-3

Povez:Tvrdi


Cena:710 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:497 din.


Ciklus priča u kojima se istražuje kako događaji iz privatne ili porodične prošlosti utiču na naše današnje postupke, odluke i namere.
Da li se prošlost završava ili je ona sastavni deo naših svakodnevnih iskustava?
Junaci Markovićevih priča neprestano preispituju događaje iz vlastite prošlosti koji su ih preobrazili, obeležili ili odredili i zbog kojih se pokazuje da prošlost nikada ne prolazi već svom snagom učestvuje u oblikovanju novih izazova.

O autoru

Veselin Marković

Veselin Marković (Beograd, 1963), romansijer, pripovedač i esejist. Diplomirao je Jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je sledeće knjige: Šta propuste oni koji umru u snu (knjiga pripovedaka, 1992), Marsel Prust i drugi realisti (studija, 1996), Preimućstva kruga (knjiga pripovedaka, 2001), Izranjanje (roman, 2001), Mi različiti (roman, 2010) i Uporedni svetovi (studija o Vladimiru Nabokovu, 2011). Markovićeva proza objavljivana je u... više informacija »

Za nastavak čitanja

Prošlost nikad ne prođe

Prošlost nikad ne prođe


Ciklus priča u kojima se istražuje kako događaji iz privatne ili porodične prošlosti utiču na naše današnje postupke, odluke i namere. Da li...
više informacija »
Svetlost na vodi

Svetlost na vodi


Knjiga putopisa o Norveškoj Svetlost na vodi: Put na sever. Živeći u Norveškoj pet godina, Marković je iznutra upoznao jednu kulturu i zemlju,...
više informacija »