Srebrni oksid

Boško Krstić


Biblioteka:Znakovi

Žanr:Eseji

Format:14x21

Broj strana:170

ISBN:978-86-523-0093-8

Povez:Tvrdi


Cena:730 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:511 din.


Priče i eseji o slikama.
U Krstićevoj knjizi oživele su fotografije i uspomene čiji su glavni junaci Danilo Kiš, Jožef Nađ, Oto Tolnai, Žan-Žak Buvije, Deže Kostolanji, Salvador Dali i Spiridon Mitić, Tibor Sekelj i Nikola Palić, Slavko Matković, „mostarske kiše“ i subotičke godine.
U središtu Krstićeve knjige nalaze se gradovi kao što su Beograd, Budimpešta, Kanjiža, Prag, Pariz, Berlin, a najpre Subotica kao magično mesto jednog potonulog srednjoevropskog sveta.

O autoru

Boško Krstić

Boško Krstić (Martinci Miholjački, Republika Hrvatska, 1947), novinar, romansijer i esejist. Diplomirao jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik (književno-publicistički smer) na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Romani: Kaštel Beringer, Vodolija, Sagmajsterova istraga i Kvazimodo. Eseji: Subotičke senke, Potraga za ulicom divljih kestenova, Legenda o čuvarima azura i Srebrni oksid. Drame: Tramvaj u žitu (igra za decu). Romani su mu bili ili u užem ili širem izboru za NIN-ovu nagradu. Za prozne fragmente Kvazimodo dobio je nagradu Jevrejskih opština Srbije,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Srebrni oksid

Srebrni oksid


Priče i eseji o slikama. U Krstićevoj knjizi oživele su fotografije i uspomene čiji su glavni junaci Danilo Kiš, Jožef Nađ, Oto Tolnai,...
više informacija »
Paranoja Barona Aldina

Paranoja Barona Aldina


Paranoja i stvarnost, stvarna Subotica i izmaštana Šapata sreću se u dvema ukrštenim pričama novog romana Boška Krstića Paranoja Barona...
više informacija »