Te noći sam je video

Drago Jančar


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:164

ISBN:978-86-523-0137-9

Povez:Tvrdi


Cena:760 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:532 din.


Novi roman vodećeg savremenog slovenačkog pisca.
Uzbudljiv roman o ljubavi, lepoti i strasti, i o Veroniki Zarnik, ženi retke lepote i nesvakidašnje sudbine.
Veronika Zarnik je mlada žena iz ljubljanskog građanskog društva. U romanu Draga Jančara o njoj i o nekoliko njenih godina zrele lepote uoči Drugog svetskog rata i tokom njega govori se iz ugla pet svedoka: kraljevski konjički oficir i njen bivši ljubavnik, njena majka, njena služavka koja postaje prijateljica, nemački vojni lekar koji je njen prijatelj, radnik na imanju njenog muža potajno zaljubljen u nju.
Pet uzbudljivih priča, ispovesti i svedočenja međusobno se dopunjuju i prožimaju, osporavanju i sukobljavaju, ali u tom dinamičnom odnosu oblikuju moćnu priču o ženi kojoj je lepota, u isto vreme, najveći dar i najveća kazna.
Nestanak Veronike Zarnik u vrtlogu istorije predstavlja događaj koji pokreće moćnu priču ovog romana koji se jednim delom odigrava u Vranju i južnoj Srbiji uoči Drugog svetskog rata.

Slovenački roman godine
Najbolja strana knjiga objavljena u Francuskoj 2014. godine

O autoru

Drago Jančar

Drago Jančar (Maribor, 1948), romansijer, pripovedač, dramski pisac, esejist. Najprevođeniji savremeni slovenački pisac. Redovni je član Slovenačke akademije nauka i umetnosti. Studirao je pravo, radio kao novinar i filmski dramaturg. Najvažnije knjige: Galiot (roman, 1978), O bledom zločincu (priče, 1978), Severna svetlost (roman, 1980), Veliki briljantni valcer (drama, 1985), Smrt Marije Snežne (priče, 1985), Posle Godoa (drama, 1988), Klementov pad (drama, 1988), Dedal (drama, 1988), Terra incognita (eseji, 1989), Sećanje na Jugoslaviju (esej, 1991), Pogled anđela (priče,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Te noći sam je video

Te noći sam je video


Novi roman vodećeg savremenog slovenačkog pisca. Uzbudljiv roman o ljubavi, lepoti i strasti, i o Veroniki Zarnik, ženi retke lepote i...
više informacija »
Kao i ljubav

Kao i ljubav


Novi roman slavnog slovenačkog pisca smešten je u Mariboru i okruženju u poslednjoj godini Drugog svetskog rata. Zadivljujuća priča o volji i...
više informacija »