U tri kod Kandinskog

Jelena Lengold


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:152

ISBN:978-86-523-0073-0

Povez:Tvrdi


Cena:750 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:525 din.


Nova knjiga priča Jelene Lengold U tri kod Kandinskog.
Priče u knjizi U tri kod Kandinskog uzbudljivo i zanosno pripovedaju o svakodnevici, ljubavi i strasti, pri čemu je ljubav i prosvetljujuća sila života i sila zbog koje se pati i strada.
Govoreći o ljubavi, intimi i razumevanju, o trenucima u kojima se čovekov život odjednom nađe pred neočekivanim uvidima i otkrićima, o sredovečnom iskustvu života i odrastanju, o potrebi za drugim i o izazovima emotivnog života, nove priče Jelene Lengold otkrivaju slojeve svakodnevice sačinjene od uzbudljivih iskušenja i nesvakidašnjih događaja i preokreta.
Knjiga U tri kod Kandinskog dolazi posle evropskog uspeha knjige Vašarski mađioničar, za koju je Jelena Lengold dobila Evropsku nagradu za književnost i za koju su prodata prava u Velikoj Britaniji, Italiji, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Albaniji, Bugarskoj i Makedoniji.
Pisana u poslednje tri godine, knjiga priča U tri kod Kandinskog predstavlja izuzetan trenutak savremene srpske proze. Čitaoci će se u ovoj knjizi suočiti s nekim od najboljih priča koje je Jelena Lengold napisala.

O autoru

Jelena Lengold

Jelena Lengold, pesnikinja, pripovedačica, romansijerka. Knjige pesama: Raspad botanike (1982), Vreteno (1984), Podneblje maka (1986), Prolazak anđela (1989), Sličice iz života kapelmajstora (1991) i Bunar teških reči (2011). Za knjigu pesama Sličice iz života kapelmajstora dobila je nagradu “Đura Jakšić”. Za knjigu pesama Bunar teških reči dobila je nagradu “Jefimijin vez”. Knjige priča: Pokisli lavovi (1994), Lift (1999), Vašarski mađioničar (2008, 2009, 2012), Pretesteriši me (2009) i U tri kod Kandinskog (2013). Za knjigu priča Vašarski... više informacija »

Za nastavak čitanja

Raščarani svet

Raščarani svet


Nova knjiga priča jedne od najznačajnijih savremenih srpskih književnica. U knjizi Raščarani svet pratimo prepoznatljivi pripovedački stil i...
više informacija »
U tri kod Kandinskog

U tri kod Kandinskog


Nova knjiga priča Jelene Lengold U tri kod Kandinskog. Priče u knjizi U tri kod Kandinskog uzbudljivo i zanosno pripovedaju o svakodnevici, ljubavi...
više informacija »