Zeleni šator

Ljudmila Ulicka


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:484

ISBN:978-86-523-0198-0

Povez:Tvrdi


Cena:1.450 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.015 din


Novi roman Ljudmile Ulicke.
Knjiga prevedena na 20 svetskih jezika.
Velika knjiga o ruskoj i sovjetskoj istoriji druge polovine XX veka.
Prikazujući svakodnevni život i obične ljude u njemu, ali i sovjetskim intelektualce i disidente, od kojih mnogi bivaju surovo kažnjeni ili proterani iz svoje zemlje, Ulicka pripoveda uzbudljivu i zanosnu priču o jednom istorijskom vremenu, ali i o junacima koji svojim životnim udesima, svojom hrabrošću, svojim čudesnim poduhvatima, dobrotom i plemenitošću ostaju za sva vremena.
Roman počinje opisom Staljinove smrti i sahrane, na kojoj prisutni gaze više od 1.500 ljudi, a završava se smrću velikog pesnika Josifa Brodskog.
Roman o ljubavi, prijateljstvu i sudbini, ali i o nasilju, strahu i cenzuri.
Jedan od nazjnačajnijih romana moderne svetske književnosti, pisan u najboljoj tradiciji Tolstoja i Dostojevskog.
Izuzetno delo, čudesno umeće.

O autoru

Ljudmila Ulicka

Ljudmila Ulicka (1943, Ural), velika ruska književnica, jedan od vodećih savremenih svetskih pisaca. Ulicka je završila biologiju na Moskovskom državnom univerzitetu 1968. godine. Jedno vreme je radila kao naučnik u Institutu za genetiku u Moskvi, ali je ostala bez posla jer je na svojoj pisaćoj mašini prekucavala zabranjeni roman. Na početku književne karijere pisala je drame i scenarije za pozorište, radio i televiziju. Svetsku slavu stekla je pričama i romanima. Najvažnije knjige: Sonječka (roman, 1994), Siromašni rođaci (knjiga priča, 1994), Medeja i njena deca... više informacija »

Kritike

„Danas sam, čitajući Ulicku, bar triput rekao – nešto bolje nisam skoro čitao. Obavezno pročitajte ovo remek-delo.“ (Boban Karović)

Za nastavak čitanja

Slučaj Kukocki

Slučaj Kukocki


Slučaj Kukocki je velika knjiga o ruskoj istoriji XX veka i jedan od najznačajnijih romana svetske književnosti modernog doba. Ljudmila Ulicka u...
više informacija »
Sveto smeće

Sveto smeće


Autobiografske priče i eseji velike ruske književnice. Retko kada u modernoj književnosti pisci otvore vrata svog sveta (svog ličnog i...
više informacija »