Ričard Senet


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:176

ISBN:978-86-86933-15-7

Povez:Tvrdi

Prevod:Aleksandra Stojanović


Cena:792 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:554 din.


Knjiga Kultura novog kapitalizma predstavlja detaljnu studiju, proisteklu iz višegodišnjih istraživanja, o savremenoj ekonomiji i njenom uticaju na oblikovanje individualnih i društvenih vrednosti, radne etike, javnih i privatnih institucija, kulture, javnog upravljanja i svakodnevnog života.
Studija Ričarda Seneta, po mnogima vodećeg savremenog svetskog sociologa i teoretičara društvenih procesa, jeste jedinstvena knjiga o prožimanju ekonomije i društvenih procesa, kulture i tržišta, političkog poretka i ekonomskog blagostanja.

„Pokušao sam, u svojim istraživanjima, da što je moguće dublje prodrem u način života, koji je sve površniji, u novu kulturu koja odbacuje trud i samoodgovornost, što je tipično za zanatstvo. Budući da ljudi mogu da nađu oslonac u svom životu samo onda kada pokušaju nešto da učine radi sebe samih, trijumf površnosti u radu, školi, politici izgleda mi krajnje neizvestan. Možda će revolt protiv ove onemoćale kulture biti nova stranica istorije koju moramo otvoriti.“
Ričard Senet

O autoru

Ričard Senet (1943), američki sociolog, profesor društvene i kulturne teorije na MIT i na London School Economics (Velika Britanija). Gostujući je profesor na nekoliko svetski značajnih univerziteta. Prevođen je sve veće svetske jezike. Senet je jedan od vodećih društvenih teoretičara modernog doba. Najvažnije knjige: Porodica protiv grada (1970), Nestanak javnog čoveka (1976), Autoritet (1980), Pogled i kamen: Telo i grad u zapadnoj civilizaciji (1994), Nagrizanje karaktera: Personalne posledice posla u novom kapitalizmu (1998), Odnosi u svetu nejednakosti (2003), Kultura novog... više informacija »

Za nastavak čitanja

Kultura novog kapitalizma


Knjiga Kultura novog kapitalizma predstavlja detaljnu studiju, proisteklu iz višegodišnjih istraživanja, o savremenoj ekonomiji i njenom uticaju...
više informacija »