Nemanja Rotar


Biblioteka:Život i literatura

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:160

ISBN:978-86-523-0143-0

Povez:Tvrdi


Cena:836 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:585 din.


Knjiga o Miki Antiću.
Roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle.
Uzbudljiv roman o pesniku i boemu koji je obeležio jedno vreme, ali i o njegovom vremenu, sedamdesetim i osamdesetim godinama, kao i o vremenu u kome žive današnji Antićevi čitaoci.
Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice, kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života.
Između života i literature, između romana i romansirane biografije.

O autoru

Nemanja Rotar (Pančevo, 1972), romansijer, pripovedač i esejist. U rodnom gradu je završio srednju elektrotehničku školu, a u Beogradu Filološki fakultet na grupi Srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima. Objavio knjigu pesama Početak sna, knjigu priča Katalog čitalaca, knjige eseja U vrtlogu samoće i Senke i dim, knjigu kritičkih tekstova 2000 karaktera i romane: Buđenje zmaja, Čuvari Balkana, Poslednja noć na Levantu, Netrpeljivost, Dnevnik ljudoždera i Sutradan posle detinjstva. Priredio je antologiju pesama Miroslava Antića pod nazivom Pesme za Velike. Dobitnik je... više informacija »

Za nastavak čitanja

Poslednji Romeji


Dva istorijska romana Nemanje Rotara o Vizantiji (Poslednja noć na Levantu i Čuvari Balkana) i nova Rotarova postvizantijska novela Zlatni rog u...
više informacija »

Sutradan posle detinjstva


Knjiga o Miki Antiću. Roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo...
više informacija »