Veselin Marković


Biblioteka:Znakovi

Žanr:Putopisi

Format:14x21

Broj strana:128

ISBN:978-86-523-0164-5

Povez:Tvrdi


Cena:781 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:547 din.


Knjiga putopisa o Norveškoj Svetlost na vodi: Put na sever.
Živeći u Norveškoj pet godina, Marković je iznutra upoznao jednu kulturu i zemlju, posetio je njene manje poznate gradove i krajeve, video mnoge detalje koji se mogu upoznati samo ako ste duže vreme deo norveške svakodnevice.
Svetlost na vodi: Put na sever je uzbudljiva i pronicljiva priča o zemlji dnevne i noćne svetlosti, o Oslu i glečerima, o vikinškim brodovima i o norveškim muzejima, o moru i kopnu, o dalekom severu i fjordovima, o norveškim mitovima i o norveškoj savremenosti.

O autoru

Veselin Marković (Beograd, 1963), romansijer, pripovedač i esejist. Diplomirao je Jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je sledeće knjige: Šta propuste oni koji umru u snu (knjiga pripovedaka, 1992), Marsel Prust i drugi realisti (studija, 1996), Preimućstva kruga (knjiga pripovedaka, 2001), Izranjanje (roman, 2001), Mi različiti (roman, 2010), Uporedni svetovi (studija o Vladimiru Nabokovu, 2011), Svetlost na vodi (putopis, 2015) i Prošlost... više informacija »

Za nastavak čitanja

Šarlotino dvorište


Knjiga eseja o knjigama i filmovima. Šarlotino dvorište govori o filmovima koji su nastali po velikim delima moderne književnosti i o knjigama...
više informacija »

Preimućstva kruga


Priče u kojima se smenjuju bajke, prošlost i savremenost, uzbudljive vizije budućnosti i fantastika, smelo postavljena pitanja reinkarnacije i...
više informacija »