Autori Arhipelaga Vida Ognjenović, Jelena Lengold i Vladislav Bajac učestvuju u književnim programima Devetog međunarodnog sajma knjiga u Solunu u okviru nastupa Srbije kao zemlje počasnog gosta ovogodišnjeg solunskog sajma.
Tokom boravka u Solunu Vida Ognjenović će predstaviti grčko izdanje svog prethodnog romana PreljubniciMetaixmio, 2009, prevod na grčki: Maria Kesini). U razgovoru o ovom romanu učestvuju Vida Ognjenović i veliki grčki pesnik Titos Patrikios, dok će razgovor voditi Gaga Rosić, spisateljica i prevodilac.
Vida Ognjenović će učestvovati, zajedno sa Dušanom Kovačevičem, grčkim dramskim piscem Dimitrisom Dimitriadisom i Gagom Rosić, i u razgovoru Savremena srpska drama.
Jelena Lengold, čija je pripovetka “Lutanja” iz knjige Vašarski mađioničar nedavno objavljena u Grčkoj u prevodu Mine Radulović, učestvuje u razgovoru o savremenoj srpskoj književnosti u okviru koga će biti predstavljeni noviji prevodi srpske književnosti na grčki jezik.
Vladislav Bajac predstaviće grčka izdanja svojih romana Druid iz Sindiduna i Hamam Balkanija, oba objavljena u izdanju Kedrosa i u prevodu Marije Kesini. Sa Vladislavom Bajcem razgovara Anastasis Vistonitis, poznati grčki pesnik, esejista/kritičar i novinar.