Vašarski mađioničar

Jelena Lengold


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Književnost

Format:14x21

Broj strana:150

ISBN:978-86-86933-26-3

Povez:Tvrdi


Cena:720 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:504 din.


Vašarski mađioničar donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti.
Pisane sa velikom književnom snagom, ove priče su autentično svedočanstvo o intimi i svakodnevici, o čudima ljubavi i o svakodnevnim epifanijama.
Priče Jelene Lengold jesu književnost prekoračenja, književnost koja prevazilazi sve tabue i govori otvoreno i strasno, kakve su i teme ove knjige retke u savremenoj srpskoj književnosti.
U pričama iz Vašarskog mađioničara progovaraju svetlosti i senke svakodnevice i intime, veliki i mali obredi privatnosti i ljubavi.
Nove priče Jelene Lengold odlikuju se istančanom psihologijom i nekim od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti.

Evropska nagrada za književnost

O autoru

Jelena Lengold

Jelena Lengold, pesnikinja, pripovedačica, romansijerka. Knjige pesama: Raspad botanike (1982), Vreteno (1984), Podneblje maka (1986), Prolazak anđela (1989), Sličice iz života kapelmajstora (1991) i Bunar teških reči (2011). Za knjigu pesama Sličice iz života kapelmajstora dobila je nagradu “Đura Jakšić”. Za knjigu pesama Bunar teških reči dobila je nagradu “Jefimijin vez”. Knjige priča: Pokisli lavovi (1994), Lift (1999), Vašarski mađioničar (2008, 2009, 2012), Pretesteriši me (2009) i U tri kod Kandinskog (2013). Za knjigu priča Vašarski... više informacija »

Za nastavak čitanja

Pretesteriši me

Pretesteriši me


Tri tematska ciklusa priča Jelene Lengold u knjizi Pretesteriši me: priče o ljubavi i svakodnevici, priče o odrastanju i porodici, erotske...
više informacija »
U tri kod Kandinskog

U tri kod Kandinskog


Nova knjiga priča Jelene Lengold U tri kod Kandinskog. Priče u knjizi U tri kod Kandinskog uzbudljivo i zanosno pripovedaju o svakodnevici, ljubavi...
više informacija »