Nedelje evropskih literatura u Arhipelagu

Nedelje evropskih literatura jedna su od aktivnosti kojim se obeležava 15 godina od osnivanja Arhipelaga.

Beograd, 16. marta 2022.

Organizujući u prethodnih nedelju dana Nedelju francuske literature, Arhipelag obeležava mart kao mesec frankofonije, ali i započinje niz događaja kojima će tokom narednih meseci obeležiti 15 godina od osnivanja ove izdavačke kuće.
Nedelja francuske literature prva je u nizu nedelja evropskih literatura koje u naredna dva meseca organizuju Arhipelag i Klub čitalaca Arhipelag sa željom da predstave izrazite primere raznovrsnosti i novih tokova savremene evropske književnosti i humanistike.
Među evropskim literaturama koje će biti predstavljene u ovom serijalu Arhipelaga, pored francuske, nalaze se i španska, italijanska, skandinavska, ruska, mađarska, poljska, makedonska, slovenačka i slovačka literatura.
Čitaoci će u toku nedelje neke od evropskih literatura moći da od Kluba čitalaca Arhipelag poruče knjige obuhvaćene akcijom po sajamskim cenama.
Više informacija o Nedelji francuske literature možete naći ovde.
Nedelje evropskih literatura jedna su od aktivnosti kojim se obeležava 15 godina od osnivanja Arhipelaga.
Čitaoce u narednim mesecima očekuju susreti i razgovori, tribine i izložbe, akcije i konkursi, projekcije filmova i, naravno, nove knjige i ponovljena izdanja čitavog niza knjiga objavljenih u Arhipelagu tokom prethodnih 15 godina.