Peter Esterhazi


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:188

ISBN:978-86-523-0176-8

Povez:Tvrdi


Cena:957 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:670 din.


Jedna od najvažnijih knjiga Petera Esterhazija, modernog klasika mađarske i evropske književnosti.
Roman o majci i o fudbalu, o Puškašu i o Božiku, o Ciboru i o Hidegkutiju.
Glavni junak romana je dečak koji odrasta pored majke koja je zaluđena fudbalom i čiji je život trajno obeležila slava velike mađarske fudbalske generacije.
Prateći uzbudljivu privatnu i javnu istoriju Srednje Evrope u drugoj polovini XX veka, roman Petera Esterhazija dolazi do naših dana u kojima su mitovi i idoli dobili sasvim nova lica.

O autoru

Peter Esterhazi (Budimpešta, 1950), romansijer, esejista, pripovedač. Jedan od vodećih savremenih evropskih pisaca, preveden na većinu svetskih jezika. Potiče iz najslavnije mađarske aristokratske porodice koja je vekovima davala grofove, kardinale i biskupe i presudno uticala na mađarsku i dugo vremena austrougarsku politiku. Prvi Esterhazi koji, poput njegovih predaka, nije rođen kao grof. O gotovo osam vekova svoje porodice Esterhazi je napisao obimni roman Harmonia caelestis, na kome je radio nepunih deset godina, da bi posle šokantnog otkrića da je njegov otac, poslednji grof... više informacija »

Za nastavak čitanja

Ništa od umetnosti


Jedna od najvažnijih knjiga Petera Esterhazija, modernog klasika mađarske i evropske književnosti. Roman o majci i o fudbalu, o Puškašu i o...
više informacija »

Pomoćni glagoli srca


Možda najneobičnija knjiga najinovativnijeg pisca savremene evropske književnosti. Knjiga o majci. Ukrštena priča koju izgovara glavni junak u...
više informacija »