Peter Esterhazi


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:96

ISBN:978-86-523-0020-4

Povez:Tvrdi

Prevod:Arpad Vicko


Cena:759 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:531 din.


Možda najneobičnija knjiga najinovativnijeg pisca savremene evropske književnosti.
Knjiga o majci.
Ukrštena priča koju izgovara glavni junak u nedeljama posle majčine smrti, preispitujući sebe i svoj odnos sa majkom, ali i vodeći intenzivan dijalog sa odsutnom majkom i sa bližnjima.
Knjiga sastavljena od sećanja i emocija, od uzbudljivih trenutaka proživljenog života, od prizora koji se ne mogu zaboraviti, od detalja koji priči daju nesvakidašnju moć obnove minulog vremena.
Efektna rekonstrukcija privatnih i javnih istorija istočne Evrope u drugoj polovini XX veka.
Roman o privatnim i društvenim traumama i iskušenjima, knjiga koja nam govori ono o čemu obično čak i književnost ćuti.

O autoru

Peter Esterhazi (Budimpešta, 1950), romansijer, esejista, pripovedač. Jedan od vodećih savremenih evropskih pisaca, preveden na većinu svetskih jezika. Potiče iz najslavnije mađarske aristokratske porodice koja je vekovima davala grofove, kardinale i biskupe i presudno uticala na mađarsku i dugo vremena austrougarsku politiku. Prvi Esterhazi koji, poput njegovih predaka, nije rođen kao grof. O gotovo osam vekova svoje porodice Esterhazi je napisao obimni roman Harmonia caelestis, na kome je radio nepunih deset godina, da bi posle šokantnog otkrića da je njegov otac, poslednji grof... više informacija »

Za nastavak čitanja

Ništa od umetnosti


Jedna od najvažnijih knjiga Petera Esterhazija, modernog klasika mađarske i evropske književnosti. Roman o majci i o fudbalu, o Puškašu i o...
više informacija »

Pomoćni glagoli srca


Možda najneobičnija knjiga najinovativnijeg pisca savremene evropske književnosti. Knjiga o majci. Ukrštena priča koju izgovara glavni junak u...
više informacija »