Duško Lopandić


Biblioteka:Priče iz istorije

Žanr:Priče

Format:14x20

Broj strana:178

ISBN:978-86-86933-80-8

Povez:Broš


Cena:803 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:562 din.


Priče, hronike i povesti o borbama i bitkama pre i nakon Kosova, o vladarima i državnicima, o vojskovođama i poklisarima, o čuvenim junacima i ratnicima, i o tome kako su Osmanlije stigle na Balkan, kako se pobeđivali i kako su počeli da gube.
Od Ertogrula i Osmana do kralja Milutina i cara Dušana, od arhiepiskopa Danila do vojvode Momčila, od poslednjih Nemanjića do poslednjeg juriša krstaša, od bitke na Marici do bitke na Varni i druge Kosovske bitke, od Mehmeda Osvajača i Sulejmana Veličanstvenog do princa Evgenija Savojskog i nekoliko opsada Beograda.
Priče iz istorije.
Istorija kao priča.

O autoru

Dr Duško (Živana) Lopandić je profesionalni diplomata i stručnjak za evropsko pravo i regionalne odnose. Doktorirao je na Univerzitetu Pariz I (Sorbona). Objavio je dvadesetak publikacija i preko sto naučnih članaka na teme Evropske unije i međunarodnih odnosa. Duško Lopandić godinama piše i knjige i povesti iz oblasti popularne istorije, kao i udžbenike istorije. Napisao je istorijske knjige: Letopis velikih župana, Purpur imperije, Likovi i priče iz srpskog srednjeg veka, Dinastije koje su vladale Evropom, Poslužiti svome dragom otečestvu – iz diplomatske istorije Srbije... više informacija »

Za nastavak čitanja

Bitke za Balkan


Priče, hronike i povesti o borbama i bitkama pre i nakon Kosova, o vladarima i državnicima, o vojskovođama i poklisarima, o čuvenim junacima i...
više informacija »

Evropska integracija između nacije i globalizacije


Kratka istorija Evropske unije od njenih najava i početaka, preko najvažnijih epizoda evropske integracije do razvoja sektorskih politika EU i...
više informacija »