Tanja Stupar Trifunović


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:136

ISBN:978-86-523-0315-1

Povez:Tvrdi


Cena:880 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:616 din.


U središtu romana Satovi u majčinoj sobi jeste odnos majke i ćerke, ali i savremena žena u komplikovanom svetu društvenih odnosa, moći i tabua.
Prepun snažnih emocija i majstorskih opisa u kojima se zapliću ili razrešavaju velike napetosti, roman Tanje Stupar Trifunović je neodoljiva i moćna priča o ljubavi i sukobljavanju, o emocijama s kojima nije lako, ali bez kojih se ne može, o razumevanju i poricanju, o sudbinskoj upućenosti, ali ponekad i istinskoj udaljenosti.
Satovi u majčinoj sobi istovremeno su nesvakidašnja priča o sudbini dve moderne žene iz dve različite generacije.
Roman koji nemilosrdno otkriva međuprostor između onog što žena hoće i onog što se od nje sa svih strana zahteva.
Evropska nagrada za književnost

O autoru

Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977), pesnikinja, pripovedačica, romansijerka. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, Odsek za srpski jezik i književnost u Banjaluci. Do sada je objavila pet knjiga poezije, knjigu priča i roman. Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski. Knjiga O čemu misle varvari dok doručkuju nagrađena je nagradom UniCredit banke za najbolju knjigu objavljenu u BiH 2007­2008. godine i bila je u užem izboru za književnu nagradu za Istočnu i Jugoistočnu Europu (CEE... više informacija »

Kritike

Satovi su roman o svakoj ženi, Anama koje su nas zarobile i Anama koje smo mi zarobile.

Magdalena Blažević

Za nastavak čitanja

Otkako sam kupila labuda


Novi roman dobitnice Evropske nagrade za književnost. Neodoljiv roman o ljubavi i rastanku. Kroz ceo roman Otkako sam kupila labuda Tanja Stupar...
više informacija »

Zmijštak


Nova knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović predstavlja brižljivo komponovanu celinu sa čitavim nizom odličnih pesama. U toj celini pojedinačne...
više informacija »