Mladen Vuruna


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:144

ISBN:978-86-523-0158-4

Povez:Tvrdi


Cena:836 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:585 din.


Roman u pričama.
Sedam priča u sedam dana jedne nedelje koje se odvijaju u rasponu između uzbudljivih krimi zapleta, nevesele svakodnevice i moćne urbane fantastike.
Sedam priča povezuju dva junaka, pisac i inspektor Petrov, koji su odlučni da razreše nekoliko neobjašnjivih događaja koji su uzburkali svakodnevicu jednog grada.

O autoru

Mladen Vuruna (Zemun, 1963), pripovedač i romansijer. Završio je studije tehnološke hemije na Vojno-tehničkoj akademiji, a nakon toga i magistarske studije iz oblasti organske hemijske tehnologije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. Doktorsku disertaciju, čiji je eksperimentalni deo rađen na Univerzitetu u Dortmundu, odbranio je u Vojnoj akademiji. Autor je i koautor više naučnih i stručnih radova i jednog udžbenika. Objavio je knjigu pesama Pleme (1993) i knjigu priča Ogledala (1994). Redovno je objavljivao prozu u književnim časopisima u periodu od 1994. do 2000.... više informacija »

Za nastavak čitanja

Košulja sa likom Če Gevare


Dve majstorski napisane ukrštene priče čine roman Mladene Vurune Košulja sa likom Če Gevare. Nastavljajući u hronološkom pogledu tamo gde je...
više informacija »

Otrov, banka i treće pismo


Krimi roman smešten u beogradsku svakodnevicu. Pisac i inspektor Petrov tragaju za rešenjem tajni i zločina koji potresaju grad, ali sve dublje...
više informacija »