Nikola Moravčević


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x20

Broj strana:392

ISBN:978-86-86933-18-8

Povez:Broš


Cena:770 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:539 din.


Istorijski roman i politički triler u čijem središtu je rat u Bosni i Hercegovini u prvoj polovini devedesetih godina.
Osvetljavajući stvarnost jednog krvavog građanskog rata, Moravčević ispisuje snažnu romanesknu rekonstrukciju upravo minule istorije.
Istovremeno, Moravčević otkriva političko-špijunske igre visoke svetske politike.
Tako istorijski roman dobija još jedno lice postajući upečatljiv i uzbudljiv politički triler sa poznatim junacima i dramatičnim događajima.

O autoru

Nikola B. Moravčević (Zagreb, 1935), pisac istorijskih romana i istoričar književnosti. Po završetku Akademije za pozorišnu umetnost Beogradskog univerziteta (1955), otišao je u Ameriku, gde je magistrirao na pozorišnom odseku Umetničkog instituta u Čikagu (1961) i doktorirao na odseku za svetsku književnost Univerziteta države Viskonsin u Medisonu (1964). Posle dve godine docenture na koledžu Stivens u državi Mizuri, prešao je na odsek svetske književnosti Univerziteta države Ilinois u Čikagu, gde je 1968. unapređen u vanrednog, a 1971. u redovnog profesora. Na istom... više informacija »

Za nastavak čitanja

Vreme vaskrsa


Istorijski roman Nikole Moravčevića o Srbiji u Prvom svetskom ratu i o prvim godinama nove jugoslovenske države, sve do smrti Nikole Pašića...
više informacija »

Nikola Pašić


Pažljivo istražujući različite izvore o Pašiću, Nikola Moravčević je u obimnom i istorijski utemeljenom romanu o Nikola Pašić predstavio...
više informacija »