Nina Savčić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:152

ISBN:978-86-523-0343-4

Povez:Tvrdi


Cena:899 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:630 din.


Novi roman dobitnice nagrade „Isidora Sekulić“ za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku 2019. godine.
Junak romana je pisac govora i saopštenja u jednom važnom ministarstvu. U jednom trenutku odlučuje da se bavi i dodatnim poslom – pisanjem posmrtnih govora i telegrama. Taj posao dovodi ga u vezu s neobičnim dnevnikom koji će mu odjednom rasvetliti porodičnu traumu, istoriju njegove majke i spiralu vidljivog i nevidljivog nasilja u običnoj ljudskoj svakodnevici.
Ispričan u prvom licu i u muškom rodu, uzbudljivi roman Nine Savčić pripoveda o lancima iskustva i kulture, zabrana i vaspitanja koji nas vezuju bez pomisli da ih ikada raskinemo.
Upečatljiva priča iz savremenog Beograda o patnji i nasilju, o ljubavi i strasti, o dominaciji i nerazumevanju, o dnevnicima koji se iznenada pojavljuju i o istinama koje se nikada neće moći prikriti.

O autoru

Nina Savčić (Beograd, 13. maja 1970), književnica, likovna umetnica, teoretičarka kulture i medija, dizajnerka, kolumnistkinja. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku Srpski jezik i književnost i na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku Unutrašnja arhitektura. Magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Magistarski rad objavljen je pod nazivom Njujork u filmovima Martina Skorsezea: analiza lokalističkih situacija. Doktorirala na smeru Teorija dramskih umetnosti, medija i kulture (FDU) sa temom Teorije sitkoma (američki sitkom, 1980-2016). Objavljivala priče,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Vlasnik svega našeg


Junakinja romana Vlasnik svega našeg neočekivano dobija posao u tajanstvenom institutu na obodu Beograda. Ona u tom institutu postaje bibliotekarka...
više informacija »

U lancima


Novi roman dobitnice nagrade „Isidora Sekulić“ za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku 2019. godine. Junak romana je pisac govora i...
više informacija »