David Grosman


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Književnost

Format:14x20

Broj strana:430

ISBN:978-86-86933-03-4

Povez:Tvrdi


Cena:1.056 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:739 din.


Jedan od najboljih romana druge polovine XX veka.
Uzbudljivo i impresivno delo o dečaku koji odrasta slušajući odjeke priča o Holokaustu i o nacističkoj zveri, posvećujući svoj život traganju za punom istinom o tim događajima.
Roman o nesvakidašnjoj priči koja nastaje u nacističkom logoru, roman o Brunu Šulcu i o čudesnoj Deci Srca.
Poslednje poglavlje romana dato je u obliku enciklopedije čije su odrednice pojmovi svakodnevice i patnje žrtava Holokausta.
U književnom delu Davida Grosmana neraskidivo se prepliću snažno osećanje istorije sa modernom poetičkom samosvešću, velika povest o Holokaustu sa nesvakidašnjim umećem psihološke motivacije, briljantan stil sa snažnom rekonstrukcijom istorijskih okolnosti i događaja.
Objavljen prvi put na srpskom jeziku 2007. godine u izdanju Arhipelaga i u prevodu Davida Albaharija, roman Vidi pod: Ljubav doživljava novo srpsko izdanje.

O autoru

David Grosman (Jerusalim, 1954), jedan je od najznačajnijih savremenih svetskih pisaca i, svakako, najvažniji savremeni izraelski autor. Poznat kao romansijer, pripovedač, esejista i dramski pisac, Grosman je i pisac lucidnih i provokativnih angažovanih tekstova i političke publicistike, najčešće posvećenih bliskoistočnim temama. Dela Davida Grosmana prevedena su na 25 svetskih jezika, a njihov pisac je dobitnik niza najprestižnijih međunarodnih nagrada za književnost. Najvažnije knjige proze: Osmeh jagnjeta, Intimna gramatika, Cikcak dečko, Vidi pod: Ljubav, Budi moj nož,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Do kraja zemlje


Novi roman Davida Grosmana. Remek-delo velikog majstora savremene svetske književnosti, knjiga koja je za kratko vreme postigla retko viđen uspeh...
više informacija »

Izvan vremena


Veliki događaj savremene književnosti. Najintimnija knjiga Davida Grosmana. Junaci u ovom romanu, suočeni sa smrću bližnjih, u intenzivnim...
više informacija »