David Grosman


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Književnost

Format:14x20

Broj strana:430

ISBN:978-86-86933-03-4

Povez:Tvrdi


Cena:1.265 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:886 din.


Jedan od najboljih romana druge polovine XX veka.
Uzbudljivo i impresivno delo o dečaku koji odrasta slušajući odjeke priča o Holokaustu i o nacističkoj zveri, posvećujući svoj život traganju za punom istinom o tim događajima.
Roman o nesvakidašnjoj priči koja nastaje u nacističkom logoru, roman o Brunu Šulcu i o čudesnoj Deci Srca.
Poslednje poglavlje romana dato je u obliku enciklopedije čije su odrednice pojmovi svakodnevice i patnje žrtava Holokausta.
U književnom delu Davida Grosmana neraskidivo se prepliću snažno osećanje istorije sa modernom poetičkom samosvešću, velika povest o Holokaustu sa nesvakidašnjim umećem psihološke motivacije, briljantan stil sa snažnom rekonstrukcijom istorijskih okolnosti i događaja.
Objavljen prvi put na srpskom jeziku 2007. godine u izdanju Arhipelaga i u prevodu Davida Albaharija, roman Vidi pod: Ljubav doživljava novo srpsko izdanje.

O autoru

David Grosman (Jerusalim, 1954), jedan je od najznačajnijih savremenih svetskih pisaca i, svakako, najvažniji savremeni izraelski autor. Poznat kao romansijer, pripovedač, esejista i dramski pisac, Grosman je i pisac lucidnih i provokativnih angažovanih tekstova i političke publicistike, najčešće posvećenih bliskoistočnim temama. Dela Davida Grosmana prevedena su na 25 svetskih jezika, a njihov pisac je dobitnik niza najprestižnijih međunarodnih nagrada za književnost. Najvažnije knjige proze: Osmeh jagnjeta, Intimna gramatika, Cikcak dečko, Vidi pod: Ljubav, Budi moj nož,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Život se sa mnom mnogo poigrao


Novi roman Davida Grosmana Život se sa mnom mnogo poigrao predstavlja veliki trenutak savremene svetske književnosti. Za prethodni roman Konj ulazi...
više informacija »

Vidi pod: Ljubav


Jedan od najboljih romana druge polovine XX veka. Uzbudljivo i impresivno delo o dečaku koji odrasta slušajući odjeke priča o Holokaustu i o...
više informacija »