Ljudmila Ulicka


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:484

ISBN:978-86-523-0198-0

Povez:Tvrdi


Cena:1.793 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.255 din.


Novo izdanje slavnog romana vodeće ruske književnice Ljudmile Ulicke.
Knjiga prevedena na 20 svetskih jezika.
Velika knjiga o ruskoj i sovjetskoj istoriji druge polovine XX veka.
Prikazujući svakodnevni život i obične ljude, ali i sovjetske intelektualce i disidente, od kojih mnogi bivaju surovo kažnjeni ili proterani iz svoje zemlje, Ulicka pripoveda uzbudljivu i zanosnu priču o jednom istorijskom vremenu, ali i o junacima koji svojim životnim udesima, svojom hrabrošću, svojim čudesnim poduhvatima, dobrotom i plemenitošću ostaju za sva vremena.
Roman počinje opisom Staljinove smrti i sahrane, na kojoj prisutni gaze više od 1.500 ljudi, a završava se smrću velikog pesnika Josifa Brodskog.
Roman o ljubavi, prijateljstvu i sudbini, ali i o nasilju, strahu i cenzuri.
Jedan od najznačajnijih romana moderne svetske književnosti, pisan u najboljoj tradiciji Tolstoja i Dostojevskog.
Izuzetno delo, čudesno umeće.

O autoru

Ljudmila Ulicka (1943, Ural), velika ruska književnica, jedan od vodećih savremenih svetskih pisaca. Ulicka je završila biologiju na Moskovskom državnom univerzitetu 1968. godine. Jedno vreme je radila kao naučnik u Institutu za genetiku u Moskvi, ali je ostala bez posla jer je na svojoj pisaćoj mašini prekucavala zabranjeni roman. Na početku književne karijere pisala je drame i scenarije za pozorište, radio i televiziju. Svetsku slavu stekla je pričama i romanima. Najvažnije knjige: Sonječka (roman, 1994), Siromašni rođaci (knjiga priča, 1994), Medeja i njena deca... više informacija »

Kritike

„Danas sam, čitajući Ulicku, bar triput rekao – nešto bolje nisam skoro čitao. Obavezno pročitajte ovo remek-delo.“ (Boban Karović)

Za nastavak čitanja

Sveto smeće


Autobiografske priče i eseji velike ruske književnice. Retko kada u modernoj književnosti pisci otvore vrata svog sveta (svog ličnog i...
više informacija »

Slučaj Kukocki


Slučaj Kukocki je velika knjiga o ruskoj istoriji XX veka i jedan od najznačajnijih romana svetske književnosti modernog doba. Ljudmila Ulicka u...
više informacija »