Beograd, 6. jula 2017. – Izdavačka kuća Arhipelag i knjižara Bookastore organizuju specijalnu akciju 4 za 1.000 koja će trajati od 6. do 22. jula samo u knjižari Bookastore (Cara Lazara 12).
Za to vreme, čitaoci će moći da naprave svoje letnje komplete knjiga po posebnim cenama, tako da će moći da kupe 4 izabrane knjige vrhunskih savremenih svetskih i srpskih pisaca za ukupno 1.000 dinara. Osim toga, kada čitalac napravi izbor od 4 knjige, svaka sledeća knjiga koja je obuhvaćena ovom akcijom košta ga samo 250 dinara.
Čitaoci su u prilici da naprave svoj izbor između 20 knjiga poznatih pisaca, od kojih su mnoge prevedene na više jezika ili dobile važne književne nagrade, dok su njihovi pisci prepoznatljive figure savremene književnosti.
Specijalna akcija 4 za 1.000 obuhvata romane Klaudija Magrisa Drugo more, Sejsa Noteboma Izgubljeni raj, Draga Jančara Podsmešljiva požuda, Lidije Žorž Dok vetar zviždi kroz kranove, Arisa Fioretosa Istina o Saši Knišu, Slobodana Mickovića Aleksandar i smrt, Roberta Kalasa K., Jozefa Rota Kapucinska grobnica, Dušana Mitane Kraj igre, Džona Ralstona Sola Mračna priključenija, Olge Slavnikove Laka glava, Enrikea Vila-Matasa Montanovo zlo, Janija Virka Poslednje Sergijevo iskušenje i Milete Prodanovića Vitiligo, knjige priča Leonarda Šaše Rođaci sa Sicilije, Lasla Blaškovića Priča o malaksalosti, Pavela Vilikovskog Čarobni papagaj i preostali kič, Ratka Dangubića Pola ikone i Milana Todorova Ne mogu ovde da dočekam jutro, kao i antologiju priča Četvrtasto mesto, koju je priredio Srđan V. Tešin i u kojoj trideset tri poznata pisca s prostora bivše Jugoslavije pišu priče u kojima odgovaraju na pitanja: zašto čitamo novine? kako čitamo novine? šta saznajemo u novinama?
– Početak leta je dobra prilika da, povodom 10 godina rada, nagradimo svoje čitaoce, ali i da ih podsetimo: Nije sve loše, dobre su knjige. Istovremeno, knjižara je Bookastore je odličan model prijatne i dobro profilisane gradske knjižare, tako da je ova akcija 4 za 1.000 plod naše uspešne saradnje – kažu u Arhipelagu.

booka 20x10