Beograd, 15. maja 2014. – Poznati izraelski pesnik Amir Or gost je 8. Beogradskog festivala poezije i knjige “Trgni se! Poezija”.
Tokom boravka u Beogradu Amir Or će imati predstavljanje svoje knjige izabranih pesama Pohara, čije je drugo izdanje nedavno objavljeno u Arhipelagu, nekoliko čitanja i razgovora o poeziji.
Amir Or će najpre imati čitanje poezije u petak 16. maja u 20 časova u Biblioteci grada Beograda, zajedno sa pesnikinjama Matildom Sedergran, Terezom Ridlbauhovom i Zlatom Kocić.
Predstavljanje knjige Pohara održaće se u subotu 17. maja u 19:10 časova u Biblioteci grada Beograda, u okviru programa Razgovor s pesnikom. U programu učestvuju i prevodioci Amira Ora Vida Ognjenović i David Albahari.
Amir Or učestvuje i na završnoj pesničkoj večeri Festivala u subotu 17. maja koja počinje u 20 časova u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.
Beogradski festival poezije i knjige “Trgni se! Poezija”, koji je posvećen velikom pesniku Branislavu Petroviću, organizuju Treći Trg i Biblioteke grada Beograda.