Beograd, 12. marta 2014. – Poznati izraelski pesnik Amir Or boraviće nekoliko narednih dana u Srbiji kao gost Srpskog PEN centra.
Srpski PEN centar i Arhipelag organizuju književno veče Amira Ora u četvrtak 13. marta s početkom u 19 časova u Sali Amerikana Doma omladine Beograda. Tom prilikom biće predstavljena knjiga izabranih pesama Amira Ora Pohara koji je objavio Arhipelag u prevodu Vide Ognjenović i Davida Albaharija. O knjizi Amira Ora govoriće Vida Ognjenović i Gojko Božović.
Prepoznajući svoje velike izazove i u prostorima svakodnevice i u kosmopolitskim prostorima kulture, pesme Amira Ora predstavljaju snažan govor o pesmi i svetu.
U stihovima iz knjige Pohara pesnik se javlja i kao istraživač, i kao promišljeni lirski hroničar, i kao tvorac nesvakidašnje dubokih uvida.
Istovremeno, u holu Sale Amerikana Doma omladine Beograda biće otvorena izložba umetničkih fotografija Amira Ora nastalih na pesnikovim putovanjima po svetu, od Rodosa do Estonije, od Kine do Nikaragve, od Makedonije do Francuske, od Kipra do Beograda.
Amir Or boraviće i u Požarevcu, gde će u petak 14. marta s početkom u 19 časova imati književno veče u Biblioteci “Ilija M. Petrović”.