Pisci Arhipelaga Anton Balaž, Jani Virk i Jelena Lengold učestvuju na ovogodišnjem 6. Međunarodnom književnom festivalu Prosefest u Novom Sadu.
Anton Balaž, pisac romana Logor posrnulih žena, ima čitanje prvog dana Prosefesta (18. aprila) u Kulturnom centru Novog Sada, u Klubu “Tribina mladih” u 21 sat. O Balažu i njegovom romanu govoriće književni kritičar Mića Vujičić.
Drugog dana festivala (četvrtak, 19. aprila) čitanja imaju Jelena Lengold i Jani Virk.
Književno veče Jelene Lengold je u Kulturnom centru Novog Sada, u Klubu “Tribina mladih” u 19 sati. O Jeleni Lengold govoriće književna kritičarka Irena Javorski.
Jani Virk, pisac romana Poslednje Sergijevo iskušenje, ima čitanje u Kulturnom centru Novog Sada, u Klubu “Tribina mladih” u 20,30 sati. O Janiju Virku govoriće književni kritičar i urednik Arhipelaga Gojko Božović.
Jani Virk, Anton Balaž i Jelena Lengold imaće gostovanje i u novosadskim gimnazijama, gde će sa profesorima i učenicima razgovarati o svojim knjigama.
Jelena Lengold, zajedno sa Svetalnom Velmar-Janković, gostuje u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u četvrtak (19. aprila) u 12 sati.
Anton Balaž, zajedno sa Otom Tolnaijem, gostuje u Gimnaziji “Laza Kostić” u četvrtak (19. aprila) u 12 sati.
Jani Virk, zajedno sa Vladanom Matijevićem i Franjom Petrinovićem, gostuje u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u petak (20. aprila) u 12 sati.
Prethodno Jani Virk gostuje u Beogradu, gde u UK “Parobrod” ima književno veče (17. aprila u 20 sati).
Susret sa beogradskim čitaocima i medijima u organizaciji Arhipelaga imaće i Anton Balaž.