Valjevo, 4. jula 2023. – Arhipelag učestvuje u akciji Najmanje jedna koju u okviru tradicionalne manifestacije BOOKa u Dvorištu organizuje Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva.
Zamišljena kao velika promocija čitanja i prodajna izložba knjiga, akcija Najmanje jedna počinje večeras i traje do 8. jula.
Programi BOOKa u Dvorištu održavaju se svakog dana do 4. do 8. jula s početkom u 20 sati.
Mesto održavanja programa je dvorištu Biblioteke, dok će se u slučaju kiše programi održati u čitaonici.
Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo i Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), čiji je Arhipelag jedan od članova, pozivaju Valjevce i njihove goste da se pridruže velikoj čitalačkoj porodici tokom manifestacije BOOKa u Dvorištu.
Publika književnih programa BOOKa u Dvorištu moći će da izabere knjige u izdanju izdavača članova UPIS-a.
– Za svaku kupljenu, NAJMANjE JEDNU knjigu, seoske školske biblioteke će dobiti na poklon od izdavača, članova UPIS-a, primerak iste knjige! Pozovite kolege i prijatelje da vam se pridruže i kupe NAJMANjE JEDNU knjigu. Kupovinom NAJMANjE JEDNE knjige valjevski čitaoci će učiniti lep gest ne samo za lično zadovoljstvo već će pokazati i brigu za seoske biblioteke, koje nemaju dovoljan broj novih i kvalitetnih knjiga – kažu organizatori.