Beograd, 5. decembra 2018. – Arhipelag i Kulturni centar „Nikola Đurković“ iz Kotora potpisali protokol o programsko-poslovnoj saradnji u oblasti kulture. Protokol o saradnji potpisali su Marija Bernard, direktorica Kulturnog centra „Nikola Đurković“, i Gojko Božović, direktor i glavni urednik Arhipelaga.
Protokol o saradnji predviđa saradnju Arhipelaga i Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u organizovanju književnih i umetničkih programa, kao i zajedničku realizaciju drugih projekata u oblasti kulture. Arhipelag i Kulturni centar „Nikola Đurković“ postigli su dogovor da će stvarati uslove za što bolju i potpuniju prezentaciju dogovorenih projekata, tako što će udružiti kreativne i organizacione potencijale, uvažavajući, pre svega, osnovnu delatnost obe strane.
Posebnu pažnju Arhipelag i Kulturni centar „Nikola Đurković“ posvetiće programima i projektima sa međunarodnim karakterom, pogotovu kada je reč o gostovanjima poznatih svetskih pisaca.
Saradnja Arhipelaga i Kulturnog centra „Nikola Đurković“ prve programe u okviru ove saradnje imaće već tokom decembra, a do kraja meseca biće utvrđeni programi na čijoj će realizaciji sarađivati u toku 2019. godine.
Kulturni centar „Nikola Đurković“ iz Kotora organizuje tokom godine veliki broj programa i festivala iz svih oblasti kulture. U sastavu Kulturnog centra „Nikola Đurković“ nalaze se i Gradska biblioterka i čitaonica iz Kotora, kino „Boka“ i Gradska galerija.