Arhipelag učestvuje u akciji Praznici sa prijateljima koju do kraja decembra organizuje knjižara Beopolis. Tokom ove akcije Arhipelag obezbeđuje specijalni popust od 10% za 139 svojih naslova iz ove i prethodnih godina za posetioce knjižare Beopolis.
Akciju Praznici sa prijateljima knjižara Beopolis organizuje drugu godinu zaredom kao priliku da se u jednom prostoru u neposrednom kontaktu sretnu izdavači i autori s posetiocima. Ovogodišnji temaski okvir akcije Praznici sa prijateljima jeste Strip, teorija.
Posetioci knjižare Beopolis moći će da se upoznaju sa izdanjima uglednih, ali i manjih, nekomercijalnih i nezavisnih izdavača koji obično izmiču pažnji medija. Reč je o 35 izdavačkih kuća koje će prodavati knjige uz specijalne popuste.
Početak programa Praznici sa prijateljima poklapa se i sa 13. rođendanom knjižare Beopolis, pa će njeni posetioci, osim popusta na više od 3.500 naslova u izdanju više od 35 izdavačkih kuća, imati i dodatni poklon – u izboru knjiga deset dana zaredom pomagaće im brojni gosti Beopolisa – pisci, strip autori, urednici izdavačkih kuća, novinari, muzičari, profesori univerziteta…
Među gostima knjižare Beopolisa koji će se družiti sa čitaocima nalazi se i Igor Štiks, pisac romana Elijahova stolica koji je objavljen u izdanju Arhipelaga.
Iako će ovog puta više pažnje biti posvećeno stripovima i izdanjima iz oblasti društvene teorije, humanistike, filozofije, neće biti zapostavljena ni izdanja iz drugih oblasti, knjige za decu, kvalitetna beletristika, naučna fantastika, poezija…
Knjižara Beopolis nalazi se u TC Euro centar u Makedonskoj 30.