Beograd, 14. maja 2018. – Arhipelag učestvuje na Sajmu knjiga i grafike u Kragujevcu koji se održava od 15. do 19. maja u prostoru Šumadija sajma.
Arhipelag će na Sajmu knjiga i grafike predstaviti svoja nova i novija izdanja, među kojima se nalaze i upravno objavljeni roman Jelene Lengold Odustajanje, knjige Dragana Lakićevića Lakasa o Zoranu Đinđiću Portret političara u mladosti, nova izdanja dela Danila Kiša, romani Jakovljeve lestve Ljudmile Ulicke, Konj ulazi u bar Davida Grosmana, Dvojno državljanstvo Nine Jaržekov, Područje za potapanje Romana Senčina, Superherojke Barbi Marković, Obustavljen postupak Klaudija Magrisa, Maksimum Vide Ognjenović, Gori gori gori Srđana V. Tešina, Košulja sa likom Če GevareMladena Vurune, knjige priča Kada me ugleda ono što tražim Mihajla Pantića, Prošlost dugo traje Veselina Markovića, Žena iz Huareza Uglješe Šajtinca, Naknadne istine Darka Tuševljakovića, nove knjige pesama Stevana Tontića Hristova luda i Živorada Nedeljkovića Uspon, kao i knjige iz edicije za decu i tinejdžere Mali Arhipelag.
Čitaoce na štandu Arhipelaga očekuju sajamske cene, specijalni popusti i akcije iznenađenja.
Predstavljanje knjige priča Jelene Lengold Raščarani svet, za koju je autorka dobila Andrićevu nagradu, održaće se u okviru pratećeg programa Sajmu knjiga i grafike u sredu 16. maja s početkom u 18 časova.
sajam-knjiga-2018_web-banerŠtand Arhipelaga nalazi se u okviru zajedničkog izložbenog prostora Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), u centralnom delu Sajmu knjiga i grafike u Kragujevcu.
Na zajedničkom štandu UPIS-a predstaviće se sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Clio, Evoluta, Fedon, Geopoetika, Jasen, Karpos, Paideia, Rende.
Sajam knjiga i grafike održava se pod sloganom „Verujem u ljubav na prvu stranu“.
Posetioce tokom manifestacije očekuje bogata ponuda izdanja, koje mogu da kupe po sajamskim cenama, a pripremljen je i raznovrstan prateći program.
Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz i parking su besplatni. Sajam knjiga i grafike organizuje Šumadija sajam u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“ i Filološko-umetničkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu.