Beograd, 4. aprila 2019. – Arhipelag učestvuje na 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja koji je otvoren večeras u garažnom delu Delta Sitija u Pogorici. Podgorički sajmu knjiga i obrazovanja, koji organizuju Nova knjiga iz Podgorice i Ministarstvo prosvete, traje do 11. aprila.
Jelena Lengold Odustajanje 02Arhipelag će na 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja predstaviti svoju produkciju objavljenu između dva sajma.
U zvaničnom programu Sajma knjiga Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, učestvuje u razgovoru na temu Izdavaštvo danas, zajedno sa poznatim urednikom iz Hrvatske Krunom Lokotarem, uz moderatorku Kseniju Rakočević. Razgovor Izdavaštvo danas održaće se u subotu 6. aprila s početkom u 17 časova.
Književno veče Jelene Lengold i predstavljanje romana Odustajanje održaće se u subotu 6. aprila s početkom u 19 časova. Roman Odustajanje objavljen je u dva izdanja za manje od pola godine, a u međuvremenu je održano preko dvadeset promocija ove knjige.
Na 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja učestvuje veliki broj regionalnih izdavača, kulturnih institucija, umetničkih asocijacija i regionalnih pisaca.
Ovogodišnji Sajam odvija se pod sloganom: „Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu“.