Beograd, 23. maja 2019. – Arhipelag učestvuje na Četvrtom festivalu humanistike, kulture i umetnosti „Pazi šta čitaš“ koji se otvara danas u podne u Kombank dvorani (Dečanska 14).
Na Festivalu će biti izložene knjige Arhipelaga u oblasti istoriografije, političke teorije, sociologije, filozofije, ekonomije, psihologije i teorije kulture i umetnosti. Posetioce očekuju specijalne festivalske cene.
FESKOrganizator Festivala humanistike, kulture i umetnosti „Pazi šta čitaš“ je Izdavačka kuća Heraedu.
– Na Festivalu će učestvovati više od 50 izdavača (izdavačkih kuća i institucija koje se bave izdavanjem knjiga), a knjige koje će biti izložene i prodavane sa velikim popustom svrstane su u 10 oblasti: istorija, kulturna baština, nauka o književnosti, ekonomija, filozofija, sociologija, turizam, ekologija, obrazovanje, umetnost. Primarni cilj Festivala jeste da ukaže na edukativni značaj izdavaštva u nacionalnoj kulturi Srbije, kao i da se izdavači podstaknu na multidisciplinarni pristup sopstvenoj produkciji u oblasti kulture, društvenih i humanističkih nauka – kažu organizatori koji su za psoetioce Festivala humanistike, kulture i umetnosti „Pazi šta čitaš“ pripremili 30 promocija, fotodokumentarnu izložbu stare i retke knjige Iz riznice Srpske pravoslavne crkve u Kotoru, kao i okrugli sto Integrisani koncept saradnje biblioteka, muzeja i arhiva.
Ulaz je slobodan.