Beograd, 10. maja 2017. – Arhipelag učestvuje na Čumić Book Festu 2017. koji večeras u 18 časova svečano otvara Darko Tuševljaković, ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za književnost za roman Jaz.
Posle otvaranja Čumić Book Festa 2017, od 19 do 20 časova, održaće se književno veče Darka Tuševljakovića. Tuševljaković će o romanu Jaz razgovarati sa književnom kritičarkom Tamarom Krstić i čitaocima.
Čumić Book Fest 2017. je treći Festival knjiga i književnosti. Čumić Book Fest traje do 14. maja u Čumićevom sokačetu, a radno vreme je svakog dana od 10 do 20 časova.
Prethodne dve godine Festival knjiga i književnosti održavao se u Savamali, u Mikser House-u. Ove godine Festival knjiga i književnosti preselio u epicentar Beograda, na lokaciju koja je svima poznata a pomalo zaboravljena, u Čumićevo sokače, koje je sada mesto ukrštanja novih ideja i smelih pogleda na stvarnost. U Čumićevom sokačeti nalazi se knjižara Makart Store&More i njena lokacija biće središte ovog zanimljivog festivala knjiga i književnosti.
Promena mesta nije uslovila promenu koncepota. Otuda će Čumić Book Festu 2017. obeležiti oprobani koncept: najbolje knjige + najbolji izdavači + popusti, dodajemo: + muzika + urbani dizajneri.
– U ovih pet dana pravimo jedinstven događaj, sasvim drugačiji od drugih manifestacija. Mnogo izdavača koje znate i neki koje ćete tek otkriti, urban gift i mnoge lude stvari, gomila dobre muzike, malo priče sa pravim ljudima, šarmantna količina zanimljivih stvaralaca, kritičara… ljudi koji imaju šta da kažu i pokažu. Predstavićemo skoro sto izdavača sa najnovijim i probranim izdanjima, sa jedinstvenim popustom od 20% koji daju svi učesnici – kažu organizatori Čumić Book Festa 2017.
Darko Tuševljaković 1Organizatori su pripremili i bogat i sadržajan program:
– Svako popodne donosi niz zanimljivih razgovora, nove muzike, kreativnih duela… sa nama je odabrana ekipa interesantnih i intrigantnih stvaralaca, kritičara… koji i te kako imaju šta da kažu: Darko Tuševljaković, Peca Popović, Vladimir Tabašević, Jasminka Petrović, Srdan Golubović, Milan Vlajčić, Aleksa Gajić, Ognjenka Lakićević, Bojan Marjanović…
Pričamo: Književne nagrade – pro et contra, Čitanje knjige – snimanje filma, Kako objaviti knjigu, Bulevari poezije, Književnost i muzika, Priče strave, Strip… Novost na ovogodišnjem festivalu je učešće mladih, talentovanih dizajnera i umetnika, koji će se predstaviti svojim viđenjem savremenih dizajnerskih, grafičkih, gift i modnih tendencija, kao i bogat muzički program.
Čumić Book Fest prevazilazi granice prostora na kome se održava i želi da bude u kontaktu sa čitaocima ma gde da se nalaze:
– A da bi se dobri duh Festivala proširio i van Beograda – ujednačeni popust od 20 % na sva izdanja na sajtu www.makart.rs, za vreme trajanja Čumić Book Festa.