Arhipelag učestvuje na Danima knjige u BDP od 25. do 27. marta, u terminu od 18h do 22h. Arhipelag će tokom Dana knjige u BDP predstaviti čitaocima svoje nove knjige, među kojima su i nova knjiga priča Mihajla Pantića Hodanje po oblacima, antologija savremene srpske priče Bunker koju je priredio Srđan V. Tešin i roman slovačkog klasika Vincenta Šikule Ornament. Čitaoce očekuju i specijalni popusti i brojna iznenađenja.
Dane knjige organizuje Beogradsko dramsko pozorište u okviru proslave Svetskog dana pozorišta, sa idejom da okupi pozorišnu publiku i ljubitelje knjige. Cilj manifestacije Dani knjige u BDP je popularizacija kulture i umetnosti, kao i promocija knjige i pozorišta. BDP ima višegodišnju uspešnu saradnju sa izdavačkim kućama koje učestvuju u ovoj manifestaciji.
Pored Arhipelaga, na Danima knjige u BDP učestvuju izdavačke kuće Clio, Geopoetika i Vulkan izdavaštvo. Manifestaciju je podržala Gradska opština Vračar.
Beogradsko dramsko pozorište već petu godinu za redom obeležava 27. mart, Svetski dan pozorišta. Proslava Svetskog dana pozorišta idealna je prilika da BDP pokrene već dugo pripremani projekat edukacije i informisanja pozorišne publike o pozorišnom bontonu i pravilima ponašanja. Prijatelji i partneri projekta su Fakultet primenjenih umetnosti, odsek scenografija, Univerzitet umetnosti u Beogradu i „Tehnoart Beograd“ – Škola za mašinstvo i umetničke zanate.
U okviru ovogodišnje proslave Svetskog dana pozorišta BDP će već tradionalno otvoriti vrata svojoj publici te pokazati delić onoga što se krije iza kulisa, šta se dešava u pozorišnim radionicama, gde se pravi scenografija, gde se čuvaju kostimi. Biće organizovana i diskusija na temu „Kako nastaje pozorišna čarolija?“, 27. marta sa početkom u 17 časova, u kojoj će učestvovati glumci, reditelji, kostimografi, scenografi, tehničko osoblje, operativci. Prijave možete poslati na email adresu: otvorenavrata@bdp.rs. Broj mesta je ograničen.
Na sceni „Rade Marković“ 27. marta, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava Doktor D po tekstu i u režiji Gorana Markovića. To je priča o progonjenom čoveku koji se skriva i menja identitet, dok na kraju i sam ne poveruje da je neko drugi. U predstavi nastupa sjajna glumačka ekipa BDP: Dragan Petrović Pele, Pavle Pekić, Slobodan Ćustić, Slobodan Boda Ninković, Dragiša Milojković, Milica Zarić, Savo Radović, Srđan Dedić.