Arhipelag učestvuje na završnoj večeri na Danima knjige u Beogradskom dramskom pozorištu u utorak 12. juna od 18 do 22 časa.
Čitaoci će moći da kupe sva izdanja Arhipelaga, uz specijalne cene sa popustom od 30 do 50%.
Akcija Dani knjige u Beogradskom dramskom pozorištu traje od 6. do 12. juna, a podržale su je vodeće izdavačke kuće s kojima BDP veoma uspešno sarađuje. Tokom Dana knjige u Beogradskom dramskom pozorištu organizovani su specijalni programi, prateće akcije i specijalni popusti.
Arhipelag i Beogradsko dramsko pozorište imaju sporazum o saradnji po kome članovi Kluba čitalaca Arhipelag imaju specijalni popust od 30% za kupovinu karata za sve predstave BDP, dok publika BDP ima isti popust za kupovinu knjiga u Kluba čitalaca Arhipelag tokom cele godine.
Tokom Dana knjige u Beogradskom dramskom pozorištu posetioci su u mogućnosti da kupe ulaznice za predstave BDP sa popustom od 50 %, i to za sva izvođenja do kraja ove pozorišne sezone.
Za sam kraj ove akcije, i poslednji dan 12. jun, BDP i izdavači koji učestvuju pripremili su posebna iznenađenja i poklone za publiku.
U utorak 12. juna u Beogradskom dramskom pozorištu na repertoaru je predstava Transilvanija Dragana Nikolića na Sceni “Rade Marković” (u 20 časova).