Beograd, 21. maja 2018. – Arhipelag učestvuje na Danu knjige na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu koji se održava 22. maja.
FFNSProgram Dana knjige održava se u Svečanoj sali 114 Filozofskog fakulteta.
Pozdravnu reč daju prof. dr Ivana Živančević Sekeruš, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, i prof. dr Zoran Paunović, prodekan za međunarodnu saradnju i nauku Filozofskog fakulteta.
U panel diskusija Knjiga i izdavaštvo u savremenoj srpskoj kulturi, koja počinje u 12 časova, učestvuju: Bora Babić, direktorka i glavna urednica Akademske knjige, Vladislav Bajac, direktor i glavni urednik Geopoetike, Gojko Božović, direktor i glavni urednik Arhipelag, i Zoran Hamović, direktor i glavni urednik kuće Clio.
Moderatorka programa je Tatjana Novčić Matijević, novinarka Radio Novog Sada.
– Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, svaki dan je dan knjige. Ovaj će to biti malo više od ostalih: 22. maja okupićemo ugledne izdavače, urednike, prevodioce i druge učesnike u procesu stvaranja knjige, da sa njima porazgovaramo o dosadašnjim dostignućima, ali i o izazovima koje donosi budućnost. Predstavićemo ediciju Serbian Prose in Translation, nagrađenu na Sajmu knjiga u Londonu, i organizovati panel diskusiju o položaju knjige i izdavaštva u Srbiji danas – kažu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Pored toga, od 21. do 24. maja u holu Filozofskog fakulteta biće organizovan i mali Sajam knjiga na kome će učestvovati sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika i Clio. Knjige će se prodavati s prigodnim sajamskim popustom.
Arhipelag će na malom Sajmu knjiga na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu predstaviti svoju noviju produkciju iz savremene književnosti i humanistike.
Ulaz je slobodan, a svi zainteresovani su dobrodošli.