Beograd, 10. novembra 2017. – Arhipelag učestvuje na prvom Festivalu čokolade koji se održava u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b) 11, 12. i 13. novembra. Tokom Festivala čokolade Arhipelag organizuje prodajnu izložbu knjige Kratka istorija čokolade čiji su autori Ivana Vasiljević i Đoko Maljenović. Za ljubitelje knjiga i ljubitelje čokolade Arhipelag je pripremio specijalne festivalske cene. Arhipelag u nedelju 12. novembra u 12 časova organizuje i malu i slatku prezentaciju knjige Kratka istorija čokolade.
Knjiga Kratka istorija čokolade govori o tome kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali tehnologija i proizvodi, kako su se osvajali novi prostori, kako su nastajala otkrića koja su ispunila i promenila istoriju i svakodnevicu privatnog života. U knjizi se govori i o najpoznatijim vrstama čokolade, najznačajnijim proizvođačima i najboljim čokolaterijama. Otuda je Kratka istorija čokolade knjiga o istoriji jedne strasti, jednog ukusa i jednog umeća.
Festival čokoladeNa prvom Festivalu Čokolade u Dorćol Platz-u, 11, 12. i 13. novembra, ljubitelji čokolade i čokoladnih poslastica imaće priliku da degustiraju i kupuju po festivalskim cenama proizvode koje vole, ali i da pronađu neke nove ukuse zadovoljstva – iz bogate ponude proizvođača i distributera čokolada, čokoladnih proizvoda.
Organizator Festivala čokolade je Dorćol Platz dok produkciju festivala radi MPG Beograd. Generalni pokrovitelj su Najlepše želje, a medijski partneri BlicAlma Quattro.
Tokom tri dana festivala mnogobrojni izlagači će predstaviti što više vrsta čokolada, posetioci će moći da degustiraju i poruče jela sa čokoladom, vrhunski barmeni će pripremati koktele od čokolade, spajaće se ukusi vina, kafe i viskija sa čokoladom. Prateći deo programa činiće i nekoliko radionica i predavanja o nastanku čokolade, organskom kakau, kao i upotrebi čokolade u nezi i ishrani. Za dobru zabavu pobrinuće se i Jovan Maljoković bend i Intermeco kvartet.
Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti na blagajni Dorćol Platz-a po ceni od 100 dinara za decu, 200 dinara za odrasle i 400 dinara za četvoročlanu porodicu, i to na dan festivala. Radno vreme festivala je od 10 do 22h tokom subote i nedelje, odnosno od 10 do 20h u ponedeljak.