Beograd, 27. januara 2016. – Arhipelag učestvuje na Festivalu knjige Pazi šta čitaš koji se otvara u četvrtak 28. januara u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6). Festival će trajati do 30. januara.
Arhipelag će na Festivalu knjige Pazi šta čitaš predstaviti nova izdanja iz svojih prepoznatljivih edicija iz oblasti istoriografije (Vreme i priča i Priče iz istorije), kulture istorije (Kultura i istorija i Vreme), političke teorije (Kapital) i ekonomije (Summa).
12493845_934019109967586_7803631148220576653_o
Festival knjige Pazi šta čitaš predstavlja izdavače i knjige iz oblasti humanistike, kulture i umetnosti.
Tokom tri dana festival će okupiti preko trideset izdavača iz Srbije, među kojima su instituti i biblioteke, sa pažljivo odabranim naslovima iz oblasti društvenih nauka i poslovne knjige.
Uporedo sa prodajnom izložbom knjiga, u okviru Festival knjige Pazi šta čitaš organizuje i trodnevni program sastavljen od tribina, okruglih stolova i predstavljanja knjiga.
Radno vreme Festivala knjige Pazi šta čitaš je svakog dana od 10 do 22 časa.
Stručni žiri sastavljen od kompetentnih poslenika iz različitih oblasti izabraće najbolje knjige u 3 kategorije: knjiga koja ostvaruje naučni doprinos uz poštovanje kriterijuma profesionalnog izdavaštva; knjiga koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vredno reprint izdanje stare knjige čija vrednost i aktuelnost odoleva vremenu. Nagrade će svečano biti uručene autorima i izdavačima u četvrtak 28. januara u 12 časova.
Festival knjige Pazi šta čitaš organizuje Hesperia uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.