Beograd, 14. jula 2020. – Arhipelag učestvuje u sajamskom delu trećeg Festivala književnosti Imperativ u Banjaluci koji se održava od 15. do 20. jula u Banskom dvoru – Kulturnom centru.
Arhipelag će u sajamskom segmentu Imperativa, na kome učestvuje petnaest izdavača, predstaviti svoju noviju produkciju objavljenu između dva festivala. Izložba je prodajna, a cene su sajamske.
Organizatori Festivala književnosti Imperativ napravili su izbor autora koji su „u prethodnoj godini svojim književnim radom privukli pažnju čitalačke publike, ali i književne kritike na regionalnoj književnoj sceni“.
U programu Imperativa učestvuje i Tanja Stupar Trifunović u okviru programa „Poeziju će svi čitati“.
u nedelju 19. jula s početkom u 18 časova.
Imperativ se od početka svog rada zalaže za bolji položaj književnika u regionu. Misija festivala je stvaranje platforme koja okuplja i stavlja u dijalog značajne pisce regionalne i domaće književne scene, publiku, književne kritičare i izdavače kroz primjenu inovativnih pristupa u cilju promocije i popularizacije književnosti.
Kako naglašavaju organizatori, zbog trenutne epidemiološke situacije broj mesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posetilaca.
Besplatne pozivnice za svaki događaj mogu se preuzeti od 7. jula na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom, osim nedeljom, u periodu od 10 do 18 časova. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor.