Beograd, 28. marta 2018. – Arhipelag učestvuje na 3. Festivalu humanističke literature PAZI ŠTA ČITAŠ koji se održava od 29. do 31. marta u Galeriji ULUS (Knez Mihailova 37).
pazistacitas34343434Na Festivalu humanističke literature PAZI ŠTA ČITAŠ Arhipelag će predstaviti snvoja nova i novija izdanja iz humanističke literature, među kojima su biografija mladog Zorana Đinđića Portret političara u mladosti Dragana Lakićevića Lakasa, politikološka studija Duška Lopandića Evropska integracija između nacije i globalizacije, istoriografska studija Miloša Bruna Beograd u Velikom ratu: očima savremenika, književno-teorijska studija Katarine Roringer Vešović Zemaljsko i sveto u ljubavi, ekonomska studija Gorana Nikolića Razbijanje ekonomskih mitova, knjiga eseja Milije Belića o umetnosti Izazov modernosti, studija Ljubomira Erića Sigmund Frojd. Život sa strahom od smrti (1856-1902), kao i člitav niz knjiga iz istoriografije, političke teorije, psihologije, sociologije i filozofije.
Razgovor o knjizi Miloša Bruna Beograd u Velikom ratu: očima savremenika održaće se u četvrtak 29. marta s početkom u 13 časova u Galeriji ULUS u okviru programa Festivala PAZI ŠTA ČITAŠ. U razgovoru o knjizi Beograd u Velikom ratu: očima savremenika učestvuju dr Dmitar Tasić i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović, kao i autor.
Festival humanističke literature PAZI ŠTA ČITAŠ otvara se 29. marta u 12 časova. Na Festivalu učestvuju 54 izdavača sa ukupno 1.000 najvažnijih naslova iz oblasti humanistike, kulture i umetnosti. Tokom tri dana Festivala održaće se ukupno 24 programa.
Organizator Festivala PAZI ŠTA ČITAŠ je Izdavačka kuća HERAEdu.