Beograd, 20. marta 2018. – Arhipelag učestvuje na Festivalu pisaca u Dorćol platz-u koji počinje danas i traje do subote 24. marta.
Tokom Festivala pisaca sa čitaocima će se družiti autori Arhipelaga: Aleksandar Baljak, Darko Tuševljaković, Mileta Prodanović, Vida Ognjenović, Vladislav Bajac, kao i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović.
Aleksandar Baljak će se družiti sa čitaocima u subotu, kada će u 14 časova učestovati i na tribini o savremenoj satiri.
Vida Ognjenović će se družiti sa čitaocima u utorak, sredu i petak, dok će Darko Tuševljaković razgovarati sa čitaocima na Festivalu pisaca u četvrtak i petak posle 17 časova. Mileta Prodanović gostuje na Festivalu pisaca u petak i subotu od 18 do 20 časova.
Festival pisaca
Ustanova kulture Dorćol Platz organizuje Festival pisaca u želji da promovi savremenu domaću književnost i domaće autore.
Svojevrsni moto, inspirisan iskustvom da književnost jednog društva čine i oni koji je stvaraju i oni za koje se stvara, jeste – Dobro došli dragi (sadašnji i budući) čitaoci – čekaju vas vaši pisci! A možda bi moglo i: Dobro došli dragi pisci, cenjeni čitaoci (sadašnji i budući) čekaju na Vas.
Brojni pisci će se svakodnevno družiti sa svojim čitaocima, razgovarati, potpisivati knjige, učestvovati u tribinskom i drugim programima.
Radno vreme Festivala pisaca je od 14 do 20 časova, dok je u subotu, 24. marta radno vreme od 12 do 20 časova.
Uz besplatan čaj (ne samo u 5 nego popodnevno-večernji) i ulaznicu od 100 dinara Dorćol platz će biti prostor najuzbudljivijeg dela književnosti – mesto živog susreta pisca i čitaoca.