Beograd, 16. maja 2018. – Arhipelag učestvuje na IV Festivalu knjiga, muzike i originalne gift produkcije Čumić Book Fest koji se otvara danas i traje do 20. maja u samom centru grada – Čumićevom sokačetu, na platou ispred knjižare Makart Store.
Arhipelag će na IV Čumić Book Festu predstaviti svoju najnoviju produkciju u različitim žanrovima, dok će pojedine knjige iz ranijih godina, čiji su tiraži na izmaku, biti na specijalnom popustu u okviru festivalske Zone crvene.
Posetioci će na ČČBF-u biti u prilici da izaberu najnovije naslove preko 60 eminentnih srpskih izdavača. Sve knjige će se naći na jedinstvenom popustu od 20 %. 
Novitet ovogodišnjeg Čumić Book Festa je i Zona crvene, gde će se na jednom mestu naći ogroman broj izdanja od kojih će posetioci moći da izaberu 5 knjiga za samo 995 dinara, iz mogućnost da svaku sledeću knjigu sa ove akcije kupe za 199 din.
Posetioci će tokom festivalskih dana moći da prisustvuju besplatnim koncertima koji su zamišljeni kao jedinstvena „svirka na krovu“. Sa visina Čumićevog sokačeta beogradska publika će moći da čuje Koleta iz Velikog prezira, Borisa Mladenovića iz Jarbola, kao i Nenada Marića – Kralja Čačka.
Zamišljena kao specifičan festival u okviru festivala, Tvoj(a) T-Shirt Zona okupiće kreatore unikatnih majica, kao autentičnog i urbanog modnog detalja. Svoje učešće potvrdili su, između ostalih, i Škrabac, Dechko Tzar, Kerefeke, Two birds
Prateći program ČČBF predstaviće raznovrsne tribine na temu književnosti i umetnosti uopšte – pričaće se o tome zašto profesori ne vole da se smeju; o tome zašto pišemo, čitamo i gledamo horore; da li je knjiga uvek bolja od filma; da li regionalna književnost može da pomiri nepomirljive; o najuticajnijim SF piscima današnjice; šta su klasici XXI veka.
Učesnici razgovora su Teofil Pančić, Muharem Bazdulj, Aleksandar Šurbatović, Ivan Bevc, Flavio Rigonat, Darko Tuševljaković, Oto Oltvanji, Dejan Ognjanović, Dejan Zečević, Petar Janjatović, Dimitrije Vojinov i drugi.
Već drugu godinu u okviru ČBF-a održava se i kreativna radionica crtanja, koju vodi ilustrator Politikinog Zabavnika Dragan Maksimović. Tema ovogodišnje radionice Nacrtaj Gašu inspirisana je fimom Gaša šeprtlja koji se nedavno pojavio u bioskopima. Radionica se održava u subotu i u nedelju od 11 h.