Valjevo, 9. jula 2019. – Arhipelag ove godine učestvuje na manifestaciji BOOKa u Dvorištu koju tokom jula organizuje Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva.
Tradicionalni književni programi BOOKa u Dvorištu koji već decenijama privlače pažnju Valjevaca i njihovih gostiju ove godine su prošireni velikom promocijom čitanja i prodajnom izložbom.
Valjevo najmanje jednaMatična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo i Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), čiji je Arhipelag jedan od članova, pozivaju Valjevce i njihove goste da se pridruže velikoj čitalačkoj porodici tokom manifestacije BOOKa u Dvorištu.
Programi BOOKa u Dvorištu održavaju se svakog utorka u julu s početkom u 20 sati.
Termini programa BOOKa u Dvorištu su: 9, 16, 23. i 30. jul. Mesto održavanja programa je dvorištu Biblioteke, dok će se u slučaju kiše programi održati u čitaonici.
Publika književnih programa BOOKa u Dvorištu moći će da izabere knjige u izdanju izdavača članova UPIS-a.
Naslovi za kupovinu čekaju publiku na sajtu Bibliteke, UPIS-a i Grada Valjeva, a već večeras će se naći na prodjanoj izložbi u Biblioteci.
– Za svaku kupljenu, NAJMANjE JEDNU knjigu, seoske školske biblioteke će dobiti na poklon od izdavača, članova UPIS-a, primerak istog naslova! Kupovinom NAJMANjE JEDNE knjige, valjevski čitaoci će učiniti lep gest ne samo za lično zadovoljstvo već će pokazati i brigu za seoske biblioteke, koje nemaju dovoljan broj novih i kvalitetnih knjiga – kažu organizatori.
Na sajtu Biblioteke „Ljubomir Nenadović“ i na sajtu Grada Valjeva svakodnevno ćemo objavljivati imena čitalaca/kupaca i listu kupljenih knjiga.
Poslednjeg dana manifestacije BOOKa u Dvorištu, 30. jula, biće prikazani rezultati akcije solidarnosti NAJMANjE JEDNA!
– Ako znamo za floskule da „nije sramota krasti, već biti siromašan“ i da „smorno je čitati, a super je biti bogat“, mi nudimo alternativu – neka naše Dvorište postane čistilište u kome ćemo se lišavati ovakvih zabluda, manipulacija i trivijalne duhovnosti. Dvorište je uvek bilo stecište najznačajnijih srpskih i regionalnih književnih stvaralaca, umetnika i profesionalaca u kulturi. Pozivamo Vas da nam se pridružite i da zajednički, tokom manifestacije BOOKa u Dvorištu afirmišemo srpsku izdavačku produkciju, proverena umetnička dostignuća i vrednosti, kulturu čitanja i solidarnosti – pozivaju organizatori.