Arhipelag učestvuje na Osmom međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga koji će se održati od 8. do 14. maja u garaži šoping mola Delta City u Pogorici.
Arhipelag će publici na Podgoričkom sajmu knjiga predstaviti svoja nova izdanja između dva Sajma knjiga, među kojima su i nova knjiga priča Mihajla Pantića Hodanje po oblacima, tematske antologije savremene srpske priče Kuća na ravnom bregu (priredili Gojko Božović i Srđan V. Tešin) i Bunker (priredio Srđan V. Tešin), kao i roman modernog klasika slovačke književnosti Vincenta Šikule Ornament.
Roman Lasla Blaškovića Posmrtna maska biće predstavljen u tribinskom programu Podgoričkog sajma knjiga u petak 10. maja u 19 časova. O romanu će govoriti Gojko Božović, dok će Laslo Blašković razgovarati sa publikom i potpisivati primerke svoje knjige.
Prošle godine Arhipelag je proglašen za najboljeg izdavača Sedmog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga (nagrada za kompletnu godišnju izdavačku produkciju).
Osmi podgorički sajam knjiga otvoriće Rade Šerbedžija 8. maja u 18 časova.
Ovogodišnji Podgorički sajam knjiga, koji je u znaku obeležavanja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, predstaviće preko 100 izlagača iz regiona. Radno vreme Podgoričkog sajma knjiga je od 10 do 22 časova. Cena ulaznice je jedan evro, dok su za organizovane grupne posete obezbeđeni popusti.
Podgorički sajam knjiga prati preko pedeset književnih i multimedijalnih događaja, među kojima je i izložba dela četiri crnogorska akademska slikara po nazivom Four.