Beograd, 30. septembra 2020. – Arhipelag na petom Festivalu stručne knjige i humanistike FesK koji se pod sloganom Pazi šta čitaš održava od 1. do 4. oktobra na Otvorenom platou na Terazijama (Terazije 34). Na FesK-u će biti izložena novija izdanja Arhipelaga iz oblasti istoriografije, političke teorije, filozofije, sociologije i ekonomije, a čitaoci će moći da ih kupe po festivalskim cenama.
logo-FESK_Pazi-sta-citas_vektorPeti Fesk obrađivaće teme koje spajaju kulturu i životnu sredinu, socijalne promene, ali i teme iz oblasti muzike i filma kroz tematske dane: „U sinergiji zelenih vrednosti“ i „Zvučanje i značenje u dodiru sa muzikom i filmom“. Poseban deo Festivala obrađivaće teme tradicije i budućnosti kroz program „Tradicija pro futuro“.
Tokom manifestacije biće predstavljeno 30 programa, preko 1000 naslova, 2 izložbe, 3 filma a učestovaće preko 50 institucija među kojima su izdavačke kuće, muzeji, biblioteke i fakulteti u ravnopravnoj konkurenciji za tri nagrade – knjiga koja ima trajnu vrednost, knjiga koja doprinosi inovativno-obrazovnom procesu i vredno reprint izdanje.
Radno vreme Festivala od 1 do 3. oktobra biće od 10-21h, a 4. oktobra od 10-15h. Sve knjige će biti na popustu od 20 do 40 odsto. Ulaz za posetioce je slobodan.