Beograd, 21. jula 2017. – Arhipelag učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu knjiga Trg od knjige u Herceg Novom koji traje od 21. do 28. jula u Starom gradu, na Trgu Belavista.
Na Sajmu knjiga Trg od knjige Arhipelag će predstaviti svoja izdanja objavljena između dva sajma knjiga u Herceg Novom. U fokusu će se naći i izdanja koja su objavljena u proteklih nekoliko meseci poput nove knjige priča Mihajla Pantića Kada me ugleda ono što tražim, romana Srđana V. Tešina Gori gori gori, novog romana Klaudija Magrisa Obustavljen postupak, romana „rumunskog Kafke“ Maksa Blehera Zbivanja u neposrednoj nestvarnosti ili romana slavnog španskog pisca Havijera Serkasa Salaminski vojniciArhipelag je za čitaoce pripremio sajamske popuste i poklone iznenađenja.
U okviru književnog programa Sajma knjiga Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, predstaviće 22. jula književni opus Klaudija Magrisa i njegov novi roman Obustavljen postupak, koji je nedavno objavljen u izdanju Arhipelaga u prevodu Snežane Milinković. Božović će govoriti i o drugim knjigama Klaudija Magrisa koje su objavljene u izdanju Arhipelaga i koje su izazvali veliko interesovanje čitalaca: romani Dunav i Drugo more, knjiga novela Mikrokosmosi, kratki romani Nagađanja o jednoj sablji i Vi ćete, dakle, razumeti.
Klaudio Magris Obustavljen postupak Havijer Serkas Salaminski vojnici Maks Bleher Zbivanja u neposrednoj nestvarnosti

Ovogodišnji Sajam knjiga Trg od knjige odvija se pod motom „Čitanje je življenje još jednog života“, što je citat pesnika Ljubivoja Ršumovića.
Pored prodajne izložbe najznačajnijih regionalnih izdavača, organizatori su pripremili i raznovrstan književni i kulturni program u kome će učestovati poznati savremeni pisci, književni kritičari i istoričari književnosti, glumci i muzičari.
Sajam knjiga Trg od knjige organizuju Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi i Gradska biblioteka i čitaonica, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i gradske Turističke organizacije.