Književne večeri Lasla Blaškovića i Uglješe Šajtinca, kao i predstavljanje novih izdanja obeležiće učešće Arhipelaga na Međunarodnom sajmu knjiga Trg od knjige u Herceg Novom do 21. do 28. jula.
Na Sajmu knjiga u Herceg Novom Arhipelag će predstaviti svoja izdanja između dva sajma knjiga, među kojima su i romani Evakuator Dmitrija Bikova i Dijakova smrt Dragog Mihajlovskog, knjiga priča Vladislava Bajca Gastronomadske priče, knjiga pesama Vesne Goldsvorti Solunski anđeo ili kapitalna istoriografska studija Ivana T. Berenda Evropa posle 1980.
Pisci Arhipelaga Laslo Blašković i Uglješa Šajtinac učestvuju u književnim programima Trga od knjige.
Književno veče Lasla Blaškovića, na kome će biti predstavljena njegova knjiga Priča o malaksalosti, održaće se u sredu 25. jula.
Književno veče Uglješe Šajtinca, posvećeno njegovom romanu Sasvim skromni darovi, za koji je dobio Vitalovu nagradu za najbolju knjigu godine i Nagradu “Bora Stanković”, održaće se u četvrtak 26. jula.
O Laslu Blaškoviću i Uglješi Šajtincu i njhovoj prozi govoriće Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
Gojko Božović će imati i uvodno izlaganje na Okruglom stolu “Knjiga i čitalac” koji se održava u Čitaonici Gradske biblioteke iz Herceg Novog 26. jula, ujz učešće niza pisaca, sociologa, filozofa, izdavača i bibliotekara.
Međunarodni sajam knjiga Trg od knjige održava se deseti put. Ove godine na “Trgu od knjige” učestvuje preko 80 izdavača iz regiona. Organizatori Sajma i književnog festivala koji je njegov sastavni deo su Opština Herceg Novi, Gradska biblioteka i čitaonica, Herceg fest i NVO Književna zajednica Herceg Novi.